Onderhoud

Lange levensduur

Goed en preventief onderhoud zorgt voor een rieten dak met een lange levensduur.

Wanneer uw rieten dak storm- of vogelschade oploopt is het belangrijk dat deze schade zo snel mogelijk wordt herstelt. Het herstellen van dergelijke schade kost u geen vermogen. Maar als u de schade niet laat herstellen dan kan het op deze plek gaan “inwateren” en bent u na verloop van tijd een veelvoud van het oorspronkelijke reparatiebedrag kwijt.

Mos- en algenbestrijding

Tegenwoordig krijgen rieten daken, meer dan vroeger, te maken met een groene aanslag die zich op het riet hecht. Deze aanslag (algen) en mos zijn schadelijk voor uw rieten dak omdat ze water langer vasthouden. Hierdoor blijft het dak langer vochtig en wordt de verwachte levensduur niet gehaald. Derek-Jan van de Ven is ook gespecialiseerd in het bestrijden van algen en mossen op uw rieten dak. Deze werkzaamheden behoren ook tot preventief onderhoud.

Bij een dak wat vol mos zit wordt de mos er eerst grondig afgekrabt. Daarna wordt het dak weer strak geklopt en worden de sporen van de mos die nog in het dak zitten, bespoten met een biologisch bestrijdingsmiddel.