Kosten

Wij adviseren u wat voor u de meest passende aanpak is

De prijs van een rieten dak is afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste zijn:

  • De moeilijkheidsgraad van het dak
  • Het kwaliteitsbewustzijn van de rietdekker

De “gemiddeld gerekende prijs” voor een vierkante meter nieuw rieten dak is lastig aan te geven. Om voor een specifiek object een prijs in te schatten is het noodzakelijk om het dak vooraf goed te bekijken. Factoren zoals schoorstenen, dakkapellen en hoeken spelen een grote rol bij de uiteindelijke aanneemsom.

Het BTW tarief voor rietdekwerk is normaal gesproken 21%, zowel voor compleet nieuw werk als ook voor het herdekken van bestaande panden en ook voor reparaties en onderhoud.

 

De moeilijkheidsgraad van het dak:

Hoe moeilijker een dak, des te minder vierkante meters er per uur gemaakt kunnen worden, dus hoe hoger de prijs per vierkante meter.
Bijvoorbeeld: Een hoog dak waarbij dus veel steigerwerk, veel riet transportwerk het dak op. Veel dakkapellen, dakramen en dakdoorvoeren, dus veel “moeilijke” hoeken en onderbroken vlakken. Een gebroken kap zal altijd duurder zijn dan een recht toe recht aan zadeldak (met beide hetzelfde aantal vierkante meters rietgedekt dakoppervlak).

 

Het kwaliteitsbewustzijn van de rietdekker:

Zoals u hier kunt lezen heeft rietdekkersbedrijf Derek-Jan van de Ven kwaliteit hoog in het vaandel staan en prefereert hij het gebruik van Hollands riet boven dat van buitenlands riet. Uiteraard bent u als klant vrij om hierin een keuze te maken. Immers, in specifieke gevallen kan uw situatie zo zijn dat u liever buitenlands riet, tegen een lagere prijs, wilt laten leggen.

Graag adviseren wij u wat voor u de meest passende aanpak is. Dat kan via ons contactformulier of via e-mail: info@vandevenriet.nl